Cappellen FC - Royal Antwerp FC 1-4

Zaterdag 8 juli 2017

Cappellen FC verloor haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen 2017-2018. Logischerwijze stond Antwerp al veel verder dan geel-rood dat nauwelijks één training in de benen had. Via twee doelpunten van Owusu en één van Duplus liep Antwerp tot 0-3 uit. Tshibuabua zorgde voor de 1-3, waarna Binst de eindcijfers vastlegde: 1-4.

Zoals aangekondigd startte Cappellen met een mix van eigen spelers, testers en contractvrije spelers. Antwerp, dat al bijna een maand aan het trainen is, stond duidelijk al een pak verder in de voorbereiding. Rood-wit nam de partij dan ook meteen in handen. Op aangeven van Jaadi kwam Limbombe al snel in scoringspositie, maar hij trapte naast. Na tien minuten klom de Great Old op voorsprong. Duplus bracht perfect voor en Owusu kopte de 0-1 binnen. Na een kwartier kon Antwerp de hoge pressing even niet meer aanhouden, waardoor Cappellen beter in de wedstrijd kwam. Kudimbana had de nodige moeite met een vrije trap van Kil en na een hoekschop geraakten zowel Kil als Kocabas niet voorbij de bezoekende goalie. Halfweg de eerste helft kreeg Dierickx de kans om zijn ploeg op 0-2 te zetten, maar hij trapte twee keer op Knipping. Niet veel later trapte Hairemans na een collectieve aanval binnen het bereik van Knipping. Net voorbij het half uur klom Antwerp toch op 0-2 toen Owusu Knipping omspeelde en de bal in het lege doel kon schuiven. Net voor de rust sneed Dierckx nog eens naar binnen, maar zijn schuiver ging naast.

De eerste kans in de tweede helft was voor een fel gewijzigd Cappellen. Tshibuabua ging de diepte in, maar Kudimbana redde met de voet. Aan de overzijde ging de bal op de stip na een contact tussen Swerts en Dequevy. Knipping haalde de elfmeter van Hairemans uit de benedenhoek. Het was slechts uitstel van executie, want een minuutje later combineerde Antwerp zich vlot door de lokale afweer en Duplus zette de 0-3 op het bord. Beide ploegen gingen aan het wisselen waardoor het ritme uit de wedstrijd verdween, wat ook niet verwonderlijk was met het warme weer. Cappellen profiteerde en Tshibuabua zette de 1-3 op het bord. Ook Jungen probeerde het nog eens, maar Debaty was niet verrast. Aan de overzijde kon Binst op aangeven van Dequevy de 1-4-eindcijfers op het bord zetten. Achter en Colpaert kwamen nog dicht bij een vijfde bezoekend doelpunt, maar de score wijzigde niet meer.

Cappellen eerste helft: Knipping; Swerts, Kocabas, Lenaerts, Deckers; Wouters, Kil, Engelen, Omero; Nfor en Claessens.
Cappellen tweede helft: Knipping (60' Huygen); Lemaire (64' Olongo Ekila), Junior, Lenaerts, Swerts (73' Zoubeir); Agbo, Nfor (64' Adriaenssens), Mathyssen, Diaby; Tshibuabua en Jungen.
Antwerp: Kudimbana (62 Debaty); Duplus (72' Achter), Colpaert, Kone (67' Biset), Corrijn (67' Vansteenkiste); Hairemans (62' Drame), Haroun (67' Omolo); Dierckx (50' Binst), Jaadi (46' Camus), Limbombe (43' Dequevy); Owusu (67' Ofosuhene).
Doelpunten: 10' Owusu 0-1, 33' Owusu 0-2, 56' Duplus 0-3, 68' Tshibuabua 1-3, 81' Binst 1-4.