Bart De Roover nieuwe hoofdtrainer

Dinsdag 16 mei 2017

Het heeft de voorbije weken meer werk gevraagd dan gehoopt; maar Cappellen FC is stilaan klaar voor het nieuwe seizoen. Door het onverwachte overlijden van Jos Van Wellen moest er binnen de club één en ander gereorganiseerd worden om de toekomst van de club op lange termijn te vrijwaren. 

Mede daardoor, maar vooral omdat Jos zelf al sterk wilde inzetten op de jeugd, zal de kern van Cappellen FC volgend seizoen bestaan uit de ruggengraat van het afgelopen seizoen, aangevuld met een pak beloftevolle jongeren uit de eigen jeugdwerking, maar ook met talenten uit de regio. 

Bart De Roover, die deze zomer 50 wordt, geraakte de voorbije weken gecharmeerd door het project dat Cappellen FC op poten wil zetten. Hij begint in juli aan zijn tweede ambtstermijn bij geel-rood.

Bart De Roover was nadat hij zijn trainerscarrière begonnen was bij Wuustwezel al trainer bij Cappellen tussen 2003 en 2008. In die periode eindigde Cappellen steevast in de top zes van het klassement. Na een succesvolle passage bij tweede klasser Haasdonk trok De Roover naar eerste klasser Zulte Waregem. Later was De Roover ook nog aan de slag bij Antwerp en Lommel. Tussendoor was hij ook drie jaar aan de slag bij Al Ahli Djedda in Saoudi-Arabië.

Sten Vandenbossche, Maxim Deckers, Maxim Volant, Robin Lenaerts, Robbe Kil, Roel Engelen, Dirk Mathyssen, Zeno Adriaenssens en Roy Wouters behoorden vorig seizoen al tot de A-kern. Dries Willemsen, Jarne Huygen, Vincent De Lil en Alessio Carchiolo komen over uit de beloftenkern. Tom Floren, Andreas Destoop en Nico Lemaire komen over van Antwerp. Momenteel wordt er nog verder gewerkt om enkele namen toe te voegen aan deze kern. 

Kris Lenaerts, die vorig seizoen beloftentrainer was en jarenlang actief was in het eerste elftal, wordt in principe de nieuwe T2. Kurt Verhagen blijft keeperstrainer. 

Cappellen FC houdt eraan om Benni Geerts te bedanken die de club in moeilijke omstandigheden naar het behoud heeft geloodst het voorbije seizoen.