Nabeschouwing Overijse - Cappellen

Maandag 3 april 2017

De nederlaag bij Overijse kwam hard aan. Cappellen bleef onder haar niveau, maar desondanks zat er meer in. Geel-rood schrok pas wakker na het openingsdoelpunt en liet dan zien dat Overijse zeker niet sterker was. Ondanks de nederlaag kwam de redding toch een stapje dichterbij.

Na analyse van de resultaten is immers gebleken dat rechtstreekse degradatie niet meer mogelijk is voor Cappellen. Aangezien Grimbergen en Tienen elkaar op de slotspeeldag nog in de ogen kijken, houdt Cappellen altijd één van beide ploegen achter zich. In het slechtst mogelijke scenario komt Cappellen dus op plaats veertien terecht. In dat geval moet Cappellen een barragewedstrijd spelen tegen de veertiende uit de A-reeks. De verliezer van die wedstrijd daalt mogelijk, maar zelfs dat is geen zekerheid.

Toch overheerste logischerwijze de ontgoocheling na afloop van het treffen op Overijse. "Dit is een erg zure nederlaag", vond trainer Benni Geerts. "Het is jammer dat onze knappe reeks zo aan haar einde komt. We ontbraken de scherpte van de voorbije weken. Ik kreeg na onze zege van vorige week op training al het gevoel dat sommige spelers er vanuit gingen dat het behoud een feit was. En dan krijg je zulke prestatie." In de eerste periode was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. "We hielden de rangen goed gesloten en Overijse kon ons niet uit verband spelen. De eerste periode verliep dan ook gelijkopgaand. Na de rust zakten we dan te ver in. Overijse was beter in de balbehandeling en kon zo ook voor meer dreiging zorgen. Toen we dachten dat het 0-0 zou blijven, viel dan toch de 1-0." Cappellen probeerde nog iets terug te doen, maar de gelijkmaker bleef uit. "Hun doelpunt viel te laat voor ons. Er was te weinig tijd om nog terug te slaan."

Doelman Sten Vandenbossche had Cappellen eerder tweemaal van een achterstand behoed, maar moest zich in de slotfase alsnog gewonnen geven. "Je staat er natuurlijk om ballen tegen te houden, maar wanneer je als doelman enkele goede reddingen doet, hoop je dat die in de eindafrekening belangrijk blijven. Nu koop ik daar niets voor." Vandenbossche noemde de zege van Overijse wel verdiend. "Het was wel een rommelige wedstrijd met weinig kansen, maar zij zorgden toch voor meer doelgevaar. Het bleef lang 0-0 waardoor je hoopt dat één doelpunt de wedstrijd in je voordeel kan doen beslissen. De 1-0 viel dan toch en pas daarna zijn wij eigenlijk echt aan kansen toegekomen." Cappellen verloor dus voor het eerst in 8 partijen. "We hadden gehoopt om de reeks zonder nederlagen tot het seizoenseind te trekken. Een zege had ons ook zekerheid over het behoud bezorgd. Nu wordt de partij tegen Tienen extra belangrijk."

Ook Robin Lenaerts besefte dat Cappellen een goede zaak had kunnen doen. "We kenden de thuisreputatie van Overijse en waren dus op onze hoede. De laatste wedstrijden slikken we echter weinig doelpunten en we wilden hier dus graag winnen. Overijse was echter van bij de aftrap sterker en ze lieten zien over enkele goede voetballers te beschikken. De voorbije weken konden we vanuit het niets wel eens een doelpunt scoren, maar dat zat er nu niet in. Bovendien had Overijse bij het doelpunt het geluk aan hun zijde. Sten zag een botsend schot tussen een bos van benen pas laat komen, waardoor hij de bal moest wegboksen. Die bal kwam dan gelukkig in de voeten van de doelpuntenmaker terecht. Na de 1-0 hebben we dan alles of niets gespeeld, maar de bal wilde niet meer goedvallen voor ons. Het is jammer, maar we hadden collectief een mindere dag."