Meukens en Joossens blijven bij geel-rood

Sportief manager Koen Schockaert maakt van de stille periode gebruik om de eerste spelers een contractverlenging voor te leggen. Met Björn Joossens en Raf Meukens hebben de eerste spelers ook hun akkoord gegeven om in het seizoen 2022-2023 de geel-rode kleuren te blijven verdedigen.

Björn Joossens, die vandaag overigens zijn 30ste verjaardag mag vieren, mag stilaan een ancien genoemd worden in het Jos Van Wellenstadion. In de zomer van 2015 streek Björn voor het eerst neer in Kapellen. In dat eerste seizoen was hij de doublure van Kristof Maes en kwam hij niet verder dan één wedstrijd: 1-1 tegen Diegem Sport. Joossens vertrok vervolgens naar Duffel. In de winterstop van het seizoen 2017-2018 kwam hij echter terug naar Cappellen om er de geblesseerde Vandenbossche te vervangen. Sindsdien stond Joossens al 98 keer tussen de palen voor Cappellen. De goede verstaander weet dan dat hij met die ene wedstrijd erbij dus aan 99 partijen zit. De 100ste staat voor de deur.

Raf Meukens kwam afgelopen zomer naar het Jos Van Wellenstadion. De jonge middenvelder koos voor Cappellen om een beter evenwicht met zijn studies te vinden. In zijn eerste seizoenshelft kwam Meukens al 16 keer in actie voor geel-rood. Op Tongeren scoorde hij de belangrijke 3-4. Meukens wordt volgende week 19.